search
slogan

Z mąk Dolnośląskich wielu polskich piekarzy wypieka aromatyczne pieczywo. Z Mąk Dolnośląskich wiele osób wyczarowuje również znakomite wypieki, tworzące niepowtarzalną, rodzinną atmosferę w domu...

Chcąc zaspokoić najwyższe wymagania najlepszych producentów pieczywa oferujemy szeroki wybór najprzedniejszych rodzajów mąk. Wszystkie dostarczamy naszym Klientom własnym transportem, pakowane w wentylowe worki papierowe o wadze od 45 - 50 kg lub luzem (dostawa mąkowozem). Mąki Dolnośląskie cechują wysokie, jednolite i wyrównane parametry jakości. Piekarze osiągają z nich najwyższą wydajność wypiekową. Ponadto, Mąki Dolnośląskie produkujemy z naturalnych surowców bez jakichkolwiek dodatków chemicznych. Dlatego wyprodukowane z niej pieczywo jest zdrowe, naturalne i ekologicznie czyste. 

Oto wachlarz Mąk Dolnośląskich dla piekarń i piekarzy / Bakery Flours:

 

1. Tradycyjne mąki piekarnicze, pszenne / Traditional Wheat Flour:

- mąka pszenna typ 450,

- mąka pszenna typ 500, 

- mąka pszenna typ 650,

- mąka pszenna typ 750,

- mąka pszenna typ 1850,

żytnie:

- mąka żytnia typ 500,

- mąka żytnia typ 720,

- mąka żytnia typ 2000,

2. Specjalistyczne mąki dla producentów makaronu, wyrobów cukierniczych, wafli, przekąsek:

- kaszka makaronowa

- mąka pszenna typ 1200,

- mąka pszenna typ 550 o niskim glutenie,

3. Mąki przeznaczone dla producentów karmy dla zwierząt, przemysłu farmaceutycznego:

- mąka pszenna typ 1400, 

- mąka pszenna typ 2500, 

4. Zarodki - dla celów spożywczych i na paszę

5. Otręby pszenne